Gymnastikforeningen Køge Bugts historie

 

Foreningen blev stiftet i september 1970. 

 

Vi startede med 2 spring hold, lidt efter blev der udvidet med 1 hold rytme. Allerede året efter kunne vi så gå til hjemmeopvisningen i Køge Hallen med 5 hold. I dag er foreningen en af de største gymnastikforeninger i Danmark med over 2.000 aktive medlemmer.

 

Op gennem 70-erne og 80-erne har vi i Køge Bugt været med til at sætte vores præg på udviklingen i Danmarks Gymnastik Forbund, som i disse år startede en ny konkurrenceform nemlig Spring-rytme for hold.

 

Vi har deltaget i konkurrencer med vores hold på mange forskellige niveauer, og igennem årene er det også blevet til mange Danmarks- og Sjællandsmesterskaber i forskellige discipliner som RSG, Grand Prix, Idrætsgymnastik og TeamGym.

 

Mange af foreningens gymnaster har i årenes løb været på rejse med gymnastikhold. Blandt andet til Brasilien, Japan, Østrig, Norge, Sverige, Tyskland, USA, Finland og Spanien.

 

I marts måned afholdes foreningens årlige forårsopvisning, hvor de fleste af foreningens hold laver opvisning for hinanden. Nogle rigtig gode dage med fantastisk gymnastik og mange dygtige gymnaster. Ligeledes afholdes en sommeropvisning for de hold, der træner frem til sommerferien.

 

Vi deltager hvert år i DGI Midt- og Vestsjællands forårsopvisninger for de hold som ønsker dette. 

 

I 2014 havde vi den store glæde at indvie vores nybyggede Gymnastikcenter, der byder på alle de moderne faciliteter der i dag, udover vores kompetente trænere, er en forudsætning for at kunne udvikle de dygtigste gymnaster.